Reklama
 
Blog | Rita Holoubková

Olympijský deníček: Zápisek číslo 4

Motto: One World One Dream

Bydlíme ve stejném hotelu jako předseda Mezinárodního olympijského výboru Belgičan Jacques Rogge, a zřejmě proto na placeném porno kanálu ukazují pouze své vnady prsatky z bruselského pralinkářství. Být v hotelu ubytovaná Angela Merkelová a její chlapci z CDU/CSU, mohl by uhlobaron po večerech, kdy píšu svůj olympijský deníček, zřejmě relaxovat při pamětnických filmech z Bavorska.

 

Ten úvod berte jako moje povzdechnutí nad nervy drásajícími výkřiky rozkoše, které ke mně doléhají z manželovy ložnice. Hloubavější z vás to mohou brát i jako jeden z důkazů, že ideologie komunismu v této zemi zemřela společně s revolucionářem Mao ce-tungem.  Přemalování vývěsního štítu se však nekonalo, protože by přivedlo firmu Made in China prostě k bankrotu. Jen si zkuste představit, jak třetí největší zemi na světě, kde žije cca 20 % lidstva, zbavujete zažraného rudého nátěru a odstraňujete všechny ty sochy, názvy ulic, přepisujete dějiny, měníte bankovky a učíte lid uctívat nové modly. Jen si zkuste představit, jaká traumata by prožívala mao ce-tungova housata. V Čechách jsme výše uvedené schopni zvládnout za tři měsíce a pak si dvacet let něžně nadávat do převlékačů kabátů. Čína tohoto typu pragmatismu schopna není. Raději tedy ponechali formu a vyměnili obsah; tím je čínský nacionalismus, který bohužel není mírněn demokratickou formou vlády.

Reklama

Ano, mám z téhle země po dvou dnech splín a vše, co jsem dosud na ní shledala velkolepého, má v mých očích i cosi z padlého anděla, který je krásný, avšak nedošel klidu, veliký ve svých plánech a snahách, avšak osamělý, světem nepochopený a odsouzený k neúspěchu… 

nová 100 yunová bankovka